【做女人點可以唔知】「維他命C」的美白迷思

一白遮三醜,一直都被愛美的女性們奉為真理。 一到夏天,大家都會想到去海邊度假, 但強烈的陽光照射,一不小心就會曬黑。 這時,很多人都會希望在各種產品中尋找維他命C的蹤跡, 主要是想達到美白的效果。…


【做女人點可以唔知】美白成份該怎麼選?

美白產品點樣揀? ​市面上既美白產品​琳瑯滿目,係眾多既美白成分當中,有邊種係有最好既美白效果呢?而大家又係咪真係知道,邊一種美白成分先適合自己皮膚呢?…


微針療法可以改善什麼類型的凹凸洞?

許多人之所以臉上坑坑窪窪,是因為長痘後沒有及時處理導致的痘坑,就像“月球表面”一樣。 一般大家都稱其為凹凸洞,那麼今天,我就和大家詳細講講有關凹凸洞的知識。 1/ 凹凸洞的類型……


【做女人點可以唔知】為甚麼你會經痛?原來經痛分這2種 !

「年紀大左就唔痛」 「生左BB就唔會痛」 對於經痛,好多人都有以上既講法,但係真的嗎? 其實經痛係可以分為「原發性」同埋「繼發性」2種 ! 「原發性經痛」…


正確改善「暗粒」的3個方法

​「暗粒」是甚麼? 暗粒又稱閉合性粉刺。不痛、不紅腫,大小與脂肪粒類似 但用手摸可顯明覺得其存在,擠壓時會湧現白色線狀分泌物 這些被皮膚籠罩的小粉刺就是閉合性粉刺…


【做女人點可以唔知】黑眼圈如何影響你的運程?

黑眼圈過重影響運勢? 眾所周知,黑眼圈的產生會因為很多不同原因所導致 雖然看上去和運勢毫無關聯,但在面相學上,一個人的黑眼圈過重,對運勢的影響是非常大的…


【做女人點可以唔知】不能做導入的產品

building-o [必讀] 不能做導入的產品 好多人都以為只要係精華就可以用嚟做導入   但其實如果用錯產品/成份,分分鐘變爛面 甚至 激素面 !…


【做女人點可以唔識】逆轉歪面的不幸,將面形變對稱的4大方法!

天生面形唔靚其實後天都有得補救早排同大家講過幾個容易變成歪面人嘅成因例如經常用手撐下巴、逼於無奈要假笑等等 !但大家都唔使太灰心,因為後天絕對有得補救而且我哋已經準備咗4個逆轉歪面嘅方法比你哋!……