【做女人點可以唔知】點解做1次微針可提高40倍吸收?

點解做1次微針可提高40倍吸收?

根據德國馬爾堡大學(University of Marburg)測試微針療法( MTS ) 的滲透度:

使用一般塗抹手法,護膚品養分經脂質囊輸送到皮膚,可滲入皮膚少於百分之零點三的養分。

使用微針療法後,護膚品養分經脂質囊輸送到皮膚的養分滲入皮膚的比一般塗抹手法高出 40倍。

藉著微針法( MTS ) 可以係皮膚表層做出200,000個微細管道,令活性養分可以通過微細管道滲入皮膚細胞

( 相比一般傳統護膚品,功效超過百分之四十)

活性養分累積於皮膚表層,不斷持續誘發骨膠原增生,刺激細胞再生

換言之,MTS 就係直接將細胞生長肽基因活性成分同埋多重營養元素,經由非常細小的針孔予不同深度既肌膚細胞快速滲透

呢啲細小既微創並唔會造成皮膚過大既傷口同埋負擔!

而且係皮膚修復時期,更能夠活化細胞,促進膠原蛋白同埋彈性纖維增生,藉以填補凹凸洞、淡化痘疤色素

確實由內而外咁令皮膚重生,徹底改善膚質

​​​​有時間既記得睇埋我地其他實用文章呀 ↓

【做女人點可以唔知】如何做到瘦身不瘦胸?
​做女人點可以唔知​如何做到瘦身不瘦胸?[...]
【做女人點可以唔知】脫髮測試!正確判斷自己是否處於脫髮期 !
​如何判斷自己是否處於脫髮期大家一定都有[...]
【做女人點可以唔知】點解做1次微針可提高40倍吸收?
點解做1次微針可提高40倍吸收?根據德國[...]